perjantai 11. maaliskuuta 2011

Pikapäivitys juhlavalmistelujen keskeltä

Juhlat sen kun lähestyvät ja meno on sen mukainen. Äiti siivoaa ja tyttö tulee perässä ja sotkee. :) Leivottu on kovasti ja kakkukin alkaa hahmottua. Tällaiset koristeet sain kyhättyä tällä kertaa. Lienee sanomattakin selvää, että meillä tykätään kengistä... Ohje sokerimassatennareihin löytyy täältä: http://ebetys.com/blog/category/Koristeet. Violetti massa oli jo ostaessa vähän kuivaa, joten se halkeili hiukan.

Muistelin törmäänneeni jossain leivontablogissa joskus turkinpippurimarenkeihin ja päätin tehdä koe-erän. Teen marengit aina niin, että jokaista munaa kohden tulee 3/4 dl sokeria ja pellille mahtuu marenkien muodosta riippuen 3-4 munan verran taikinaa. Lisään ennen munien vatkausta aina myös ripauksen suolaa. Turkinpippurit ostin kokonaisena ja ne murskattiin kaljatuopilla (eleganttia, kröhöm) hienoksi. Murskan (n. 1,5 dl) kääntelin taikinaan aivan viimeiseksi. Pursotus piti tehdä isommalla tähtityllalla kuin yleensä, koska turkinpippuripalaset tahtoivat tukkia tyllan.

Kokeilu onnistui hyvin ja lopputulos oli kutkuttavan herkullinen. Suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset leivonnaiset! Minulla ei ole koskaan oikein aika ja kärsivällisyys riittäneet tällaisten kakunkoristeiden väsäämisen opetteluun, mutta se voisi olla tosi kivaa puuhaa. Toivottavasti juhlat onnistuivat teillä hyvin!

    VastaaPoista
  2. Juhlat onnistuivat oikein hienosti! Juhlakalulla oli hauskaa ja vieraat viihtyivät. Itse leivoin kaikki makeat leivonnaiset ja mies suolaiset. Kakunkoristeiden väsääminen on todella koukuttavaa ja itselläni pyörivät uudet ideat päässä jatkuvasti. Kannattaa kokeilla, se on helppoa ja hauskaa!

    VastaaPoista